Bejelentkezés

Támogass minket!

Szavazás

Milyen gyakran kerékpározol?
naponta
70%
hétköznapokon
4%
hétvégeken
9%
ritkán
12%
nem kerékpározok
4%
Összes szavazat: 90

Bihar-hg. időjárása

Magas-Tátra magisztrálé túra extrákkal

Magas-Tátra 2021.
Időpont: 
2022, szeptember 7. szerda - 2022, szeptember 11. vasárnap
Túravezető: 
Bíró Péter
Táv: 
70.00km
Szint: 
2500m
Időtartam: 
4,5-5 nap
Szállás: 
Menedékház és Apartman
Utazás: 
Telekocsival

Helyszín:Szlovákia, Bélai és Magas - Tátra
Szállás:menedékházban és apartmanban (közös terekben, szobákban lesz lehetőségünk aludni, azaz párokba nem feltétlenül tudok elhelyezni túratársat)
Étkezés:egyénileg ki mit hoz vagy a szállások konyhája étlapjáról
A kiutazás napján szerdán, nem feltétlenül tervezek túrát, de még ez sem elképzelhetetlen. Ez később döntöm el, az igényeknek megfelelően, hogy szerdán mikor tudunk kiutazni majd (reggel vagy csak ebéd után). Az első éjszaka Zarban alszunk apartmanban. A többi éjszaka a magas hegyek világában menedékházakban. A menedékházakban nagyon jól főznek, igy amennyiben az étkezéseket félpanziós megoldással választjuk, akkor kevesebb lesz a hátizsákunk súlya.
Kiknek ajánlott a túra
A programra azokat a túratársakat várom, akik szoktak magashegyi túrákra járni, (akár a Biharba) aktív túrázók és képesek napi 20-25 km-t legyalogolni 1000-1500 méter szintemelkedéssel ill. rövidebb távon is képesek 1000m szintemelkedést leküzdeni nagyobb, kb:15-18 kg-os túrazsákkal. Továbbá nem szédül kitettebb, keskenyebb túraútvonalon, láncos „rásegítős” túraút szakaszon sem (sziklamászó tudás nélküli szakasz).
Csütörtök reggel:
A Magisztrálé túrát a Csorba tótól kezdjük és Kelet felé haladunk tovább. Az első nap 24 km hosszú túra lesz 1165 m szintemelkedéssel, amit a Poprád -tavi háztól az Oszterva nyeregig nagyrészt már le is tudunk. A kiindulási pontot autóbusszal és elektricskával (Tátra villamossal) közelítjük meg.
Szállás menedékházban, szobákban.
Vacsora:12€/fő.
Pénteken:
Folytatjuk a túrát reggeli (7€/fő) után 8,7km szint fel:621m szint le:526m. Este menedékház matracszállásán alszunk, nyári hálózsákot hozz! A vacsorát 19:00 órakor szolgálják fel 12€/fő.Napi uzsonnás csomag 7€/fő.
Szombaton is túrázunk (csúcstúra vagy egyéb) este ugyanide a menedékház matracszállásán alszunk, nyári hálózsákot hozz! A *reggelit 06:30 és 08:00 óra között szolgálják fel egész évben, a vacsorát 19:00 órakor szolgálják fel 12€/fő.
Vasárnap lejövünk reggeli után a hegyről 11,5km kb.:500m szintemelkedés 1112m ereszkedés Zarig. Megyünk az autókhoz és hazautazunk. A *reggelit 06:30 és 08:00 óra között szolgálják fel egész évben.

*szombat-vasárnap a reggelik benne vannak a szállásdíjban! A vacsora 12€/fő ez külön fiztendő, ha kérsz. Miből áll a vacsora? Leves, főétel, ital 0,5 liter, desszert.
Szükséges felszerelések*
B-C típusú magashegyi túrabakancs, túrabot, a fejlámpa (pótelemek, pót fejlámpa) kötelező, esőkabát vagy poncsó, naptej, napszemüveg, szélálló héjjkabát, polár vagy softshell felső, vékony sapka, kesztyű ajánlott az időjárásnak megfelelő réteges öltözködés, és könnyű, vékonyabb hálózsák.
Ajánlott térkép: Vysoké Tatry M 1:2500 turistatérkép, akinek van túra GPS akkukkal és pót akkukkal vagy elemekkel, esetleg telefonos térképalkalmazással feltőltött mobiltelefonnal, powebank.
Kötelező okmányok:
Érvényes személyazonosító igazolvány vagy útlevél, ingyenesen a TB-nél kiváltható Európai Betegbiztosítási kártya (E111). Az utasbiztosítás megkötése kötelező, az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítást kérek! Olyan biztosításra van szükség, ami tartalmaz extrém részt és az esetleges helikopteres mentést is!
Mit hozz a programra:
Ajánlott 30-40 literes hátizsák, amibe a szükséges felszerelések és a napi élelem és legalább 2-2,5 liter víz vagy egy termosz tea, ruházat, okmányok. A szállásra: papucs, törölköző, tisztálkodó szerek stb…
Szállás és étkezés:1.éj apartmanban alszunk 2. éjjel menedékházban ágyban és szobákban, 3-4. éjjel nyári hálózsák szükséges és közös turistaszálláson leszünk + félpanzió, 2.éj ágyban és szobákban + félpanzió, 3.éj közös turistalakosztályon ágyban és szobákban+reggeli.
A túra során várható nehézségek, a túrázóval szemben követelmények*:
Kora őszi utónyári időjárás várható, hidegebb és melegebb kellemes levegő, erős akár hidegebb szél, szikrázó napsütés, vagy borúsabb nap, gyenge havazás vagy vegyes csapadék egyvelege előfordulhat.
Várható költség, fizetés módja
Utazási költség kb: ez függ az üzemanyag fajtától és annak árától
Szállás költsége: 100-130 €/Fő/4éjszaka
Elektricska, autóbusz utazási jegy díja: kb.: 6 €/fő
A libegő felvonó díja: Kőpataki tó-Lomnici nyeregbe és vissza: 9 €/fő
Parkolásért fizetnünk kell, ezért kérem, hogy hozzon mindenki néhány €urót. Pénzt nem tudunk helyben váltani!
Költőpénz, tetszés szerint.
Előleget a szállások foglalása miatt kérek! Az előleget nem tudom visszafizetni lemondás esetén, ha más nem tölti fel a helyedet.
Indulási hely és időpont, felszállási lehetőségek, várható érkezés: A jelentkezőkkel később megbeszélésre kerül.
Tervezett létszám: maximum: 10 fő
Jelentkezés:
Túravezető neve, elérhetősége Bíró Péter
Jelentkezés kezdete, határideje: 2022.07.28-ig a petyabiro@gmail.com  e-mail címre várom.
Jelentkezésedet az előleg befizetésével fogadom el.
Kérjük, hogy jelentkezéskor adja meg nevét, (több jelentkező esetén mindegyikük nevét)    e-mail címét, és telefonos elérhetőségét!
A jelentkezéssel elfogadja, hogy a túra során a túravezető utasításait betartja. . A túra programváltozás jogát fenntartom! (Időjárás, egyéb körülmény.)
Mivel elképzelhető, hogy többen fotózunk, videózunk….
Minden résztvevő a túrán/programon való részvételével hozzájárul, hogy ezen a rendezvényen készült film-, és képanyagokban szerepelhet, és ezeket az anyagokat a szervező publikálási, egyesületi reklámcélra szabadon felhasználhatja. A túrázó ezért ellenszolgáltatást nem kér.     

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 1 vendég van a webhelyen.

Aktuális túráink

2022, szeptember 24. szombat
Túravezető: Varga Sándor
feketetó.jpg
2022, október 8. szombat
Túravezető: Szabó Sándor
Téli fenyők.jpg
2022, december 27. kedd - 2023, január 1. vasárnap
Túravezető: zsoooc

Közösségi oldalak

Támogatóink

Tartalommegosztás

Tartalomátvétel