Bejelentkezés

Támogass minket!

Szavazás

Milyen gyakran kerékpározol?
naponta
69%
hétköznapokon
5%
hétvégeken
9%
ritkán
12%
nem kerékpározok
4%
Összes szavazat: 91

Bihar-hg. időjárása

Egyesületünk bemutatkozik

Üdvözli a Csabai Bihargók Turista Egyesület!

 
Egyesületünket tíz lelkes Bihar-járó fiatal hozta létre 2002-ben Csabai Bihargók Egyesület néven azzal a kiemelt működési céllal, hogy népszerűsítse a természetjárást, és a Bihar-hegység természeti értékeit, látványosságait másokkal is megismertesse.
 
A „bihargók” elnevezés Czárán Gyulától (1847-1906), a bihari természetjárás „apostolától” származik. Czárán azokat a kirándulókat nevezte bihargóknak (önmagát is beleértve), akiket a Bihar-hegység természeti szépsége megigézett, és akik lelkes természetjárókká váltak ezen a varázslatos vidéken.
 
A Csabai Bihargók Egyesület elsősorban a bakancsos-hátizsákos túrákat részesíti előnyben. Leggyakrabban a Bihar-hegységben túrázunk, azonban az elmúlt évek során már volt alkalmunk bejárni Erdély hegyeinek nagy részét. Egyesületünk tagjai közül néhányan már jó helyismerettel rendelkeznek a Tátrában, illetve az Alpok egyes részein is.
 

Egyesületünk a megalakulás óta eltelt évek alatt számtalan túrát szervezett, nem csak az egyesület tagjai számára, hanem ún. „nyílt túrákat” is a túrázást kedvelő érdeklődők számára. Az elmúlt évek folyamán már több százra gyarapodott azon gyerekek, fiatalok, felnőttek és idősödő korosztálybeliek száma, akik nyílt túráinkon velünk tartottak a túraösvényeken. Nagy öröm számunkra azt tapasztalni, hogy a korábbi túráink résztvevői közül ma már sokan önállóan is szerveznek kirándulásokat családjuk és baráti körük számára.
 
Kirándulásaink között szerepel egynapos és többnapos kirándulás is. Az utazást rendszerint saját személygépkocsikkal oldjuk meg. Többnapos kirándulások alkalmával gyakran sátorozunk, amennyiben azt az időjárási viszonyok is lehetővé teszik, ilyenkor esténként, a tábortűznél szalonnát sütve, vagy bográcsost főzve jókat beszélgetünk, nótázgatunk.
 
Több alkalommal szerveztünk az elmúlt évek során ismeretterjesztő-vetítéses előadást az érdeklődők számára, és szívesen segítjük információkkal mindazokat, akik erdélyi kirándulást tervezve esetlegesen megkeresnek minket. Azok számára, akik még nem kirándultak velünk, de szeretnének részt venni nyílt túráinkon, javasoljuk, hogy vegyék fel a kapcsolatot a túra kiírásoknál feltüntetett túravezetővel, szervezővel.
 
Bíztatjuk Önt is, Kedves Olvasó, hogy amennyiben még nem volt alkalma arra, hogy felfedezze a Bihar-hegység természeti szépségeit, érdemes nekiindulni!
 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Aktuális túráink

Mátra
2024, június 21. péntek - 2024, június 23. vasárnap
Túravezető: Bíró Péter
Svédország
2024, szeptember 7. szombat - 2024, szeptember 22. vasárnap
Túravezető: zsoooc

Közösségi oldalak

Támogatóink

Tartalommegosztás

Tartalomátvétel