Bejelentkezés

Támogass minket!

Szavazás

Milyen gyakran kerékpározol?
naponta
69%
hétköznapokon
5%
hétvégeken
9%
ritkán
12%
nem kerékpározok
4%
Összes szavazat: 91

Bihar-hg. időjárása

Pompás rétek mentén a Pádis-fennsíkon

Pádis 08.05 080.JPG
Időpont: 
2022, július 3. vasárnap
Túravezető: 
Pap Attila
Táv: 
12.00km
Szint: 
350m
Időtartam: 
7 óra
Utazás: 
49 fős busszal

A Bihar- hegység egyik gyöngyszeme a Pádis-fennsík, ahol minden évszakban nagy élmény túrázni, most a tavasszal kizöldellt réteket járunk be ezen egynapos túránk egész napján! A fennsík változatos domborzata, a lábaink előtt csordogáló patak, a vonuló birkanyájak és legelő tehenek kolompdallama közti séta, a víznyelők és vízkeletek, a szétszórt és zárt fenyvesek zöldje, a szemünknek is oly kedves változatos táj arca mind mind magához húz bennünket ezen a túrán!

A túra útvonala mentén zárt erdők, kiszélesedő rétek, a nyár virágai, vízkelet és víznyelők is megmutatják majd magukat, nekünk! A Bál-rét, a Glavoi-rét és a Ponor- rét igazán tetszetős arca biztosan ámulatba ejt mindenkit.  A rétek sétája közé ékeltünk egy pompás kilátás adó szirtet, a Galbina- szirt kilátópontot (1234m ), ahonnan tiszta idő esetén remek rálátást kapunk a Nagy- Bihar csúcsra (1849m ), majd ezután a Ponor- rét katlanszerű világába túrázunk át, amely fantasztikus hely! Egy magaslatokkal környezett mély katlan, mely szép látványt nyújt aki erre jár! Igazi patakban lábáztatós kavicsdobálós, teljes nyugalmat árasztó széles katlan, melynek keleti végében vízkelet, nyugati végében víznyelő van! Itt rendesen elidőzünk, és felkeressük ezeket a helyeket, kedvünk szerint! Erdőkön át rétre, nyergeken át ismét rétre érve haladunk tovább, és a Glavoi-réten található jó kis nomád jellegű büfékben ihatunk s ehetünk helyi ízeket kóstolunk majd meg kedvünk szerint, mert jó esik ott e finom falat! ( frissen készített helyi mics-palacsinta-puliszka-patak hidegében hűtött sör-üdítő ), az itteni pihenő után már nem messze van a busz ahová kora este érkezünk vissza, és ahonnan élvezhetjük a naplemente sugarait, utána indulunk haza!

A túra útvonala:

Scarita-nyereg (1156m ) itt szállunk ki a buszból s ide jövünk vissza a túra végén - Bál- rét lankái - Glavoi-rét- (1083m) - Galbina- szirt (1234m) - Ponor-cirkusz (Ponor-rét) - a rét víznyelői - Ponor- vízkelet- (1070m) - Glavoi- rét - Scarita-nyereg.

Útvonal busszal: Békéscsaba- Gyula- Méhkeréki határátkelő- Nagyszalonta- Tenke- Borz-szoros - Belényes- Vasaskőfalva- Boga völgye- Pádis- fennsík.

Szükséges felszerelés:

Érvényes személyi igazolvány vagy útlevél, egynapi élelem és innivaló (délelőtt és kora délután elérünk egy forrást-itt lehet felvenni friss vizet), réteges ruházat, kényelmes lábbeli túrabakancs vagy túracipő, esőkabát, váltóruha melyet a buszban hagyhatunk. Kamásli és túrabot használata ajánlott !

Ha van otthon lei, hozzuk magunkkal. Szalontán a buszpihenőnél, illetve a Glavoi-réten a büfékben tudunk vásárolni! Leit váltani a nagyszalontai reggeli pihenő során is lehet!

A részvételi költség létszámtól függően  5000-5500 Ft/fő !

Jelentkezés:   2022. június 01.-től a cb.pap10@gmail.com címre írva.

A túra betelt. Már csak várólistára lehet jelentkezni.

Jelentkezésnél kérem adja meg telefonos elérhetőségét is, több jelentkező esetén mindenkié nevét!

Az egyesület túráin mindenki saját felelősségre vesz részt. A túrákon fizetendő költségtérítés biztosítást nem tartalmaz. Érdemes lehet egyénileg utas- és/vagy sportbiztosítást kötni. Mivel külföldön túrázunk ezúttal is rendelkezzenek Európai Egészségbiztosítási Kártyával, ami ingyenesen váltható ki.  

Jó készülődést!

Pap Attila
túravezető 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 3 vendég van a webhelyen.

Aktuális túráink

Krókuszmező
2024, április 12. péntek - 2024, április 14. vasárnap
Túravezető: zsoooc
P1030722 másolata.JPG
2024, április 13. szombat
Túravezető: Varga Sándor
IMG_7581
2024, április 20. szombat
Túravezető: Varga Sándor

Közösségi oldalak

Támogatóink

Tartalommegosztás

Tartalomátvétel